Krissendag bij Taman Indonesia

kris_van_Knaud
Kris van Knaud De ouste bekende kris te zien in het Tropenmuseum in Amsterdam

In dierenpark Taman Indonesia vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië. De prachtigste tropische vogels vind je in de verschillende volières, waar de vogels los vliegen en je ze van dichtbij en actief kunt bekijken. Op 23 februari 2020 kan je alles te weten komen over een kris.
Een kris is een Indonesische, Maleisische of Filipijnse dolk met dubbele, vaak gegolfde kling waar mystieke krachten aan worden toegeschreven. De kris wordt dikwijls gedragen als teken van gezag of waardigheid. In Indonesië gaat het geloof dat iemand spoedig sterft als men een kris in zijn voetsporen steekt. Ook het bespotten van een kris leidt tot onheil. Als een kris gemaakt is met nikkel uit de meteoriet die in 1749 in de streek rond de Prambanan viel, hoeft het wapen alleen te worden gericht op de aldus ter dood veroordeelde persoon. De kris is opgenomen op de lijst van meesterwerken van het orale en immateriële erfgoed van de mensheid van UNESCO*.

Krissendag bij Taman Indonesia

Bron: Wikipedia. Je kunt e-tickets voor €8,50 hier kopen vanaf de datum van morgen. Wilt u vandaag naar het dierenpark komen, kunt u tickets aan de kassa van het park kopen. Voor groepen vanaf 15 personen hebben wij ook leuke arrangementen met lekker Indonesisch eten. Hiervoor kunt u reserveren via reserveringen@taman-indonesia.nl.

23 februari 2020
Taman Indonesia, Kallenkote 53, Kallenkote