Geplaatst in: Artikelen

Weetjes van de Week

Week 4 – 2020

 

Frozen in het echt
Bijna een miljoen, vooral Aziatische toeristen komen jaarlijks naar het Alpendorpje Hallstatt, omdat ze ten onrechte denken dat dit model zou hebben gestaan voor de Disneyfilm Frozen. Volgens Disney is de film geïnspireerd op het landschap rond het Noorse Bergen. In het dorp stopten vorig jaar 21 duizend reisbussen, 225 duizend personenauto’s en dagelijks 18 treinen uit het nabijgelegen Salzburg. Toeristen denken dat het dorp één groot museum is en lopen de huizen van de lokale bewoners binnen. In heel Hallstatt staan inmiddels overal borden in het Mandarijn, Koreaans en Engels waarvan de eerste regel tekst luidt: ‘Hallstatt is geen museum’
(bron: Volkskrant).

 

 

Corona-virus
Het nieuwe corona-virus is overdraagbaar van mens tot mens. Dat heeft de Nationale Gezondheidsdienst, de hoogste medische autoriteit in China, bekend gemaakt. De onrust in China neemt toe nadat maandag meer dan 150 nieuwe besmettingen werden gemeld. De angst voor een epidemie is groot, zeker aangezien honderden miljoenen Chinezen deze week het hele land doortrekken om Chinees Nieuwjaar bij familie te kunnen vieren.
(bron: Volkskrant)

 

 

Reuzenpanda’s
Het is gelukt: de reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya uit Ouwenhands Dierenpark hebben gepaard.  Dat is een mijlpaal voor de dierentuin in Rhenen, want sinds de komst van de reuzenpanda’s in 2017 is hier naartoe gewerkt. Voortplanting van panda’s is niet eenvoudig omdat de vruchtbaarheidsperiode slecht een paar dagen per jaar is. Daarom hebben de verzorgers de urine van Wu Wen de afgelopen weken dagelijks gecheckt om haar hormoonpiek te bepalen. Aan de hand daarvan kan worden vastgesteld of ze in haar vruchtbaarheidsperiode zit.
(bron: Gelderlander).

 

Chinese auto’s
De verkoop van auto’s in China is in 2019 voor het tweede jaar op rij gedaald. Een vertraging van de economische groei en de handelsoorlog met de Verenigde Staten zorgden ervoor dat minder Chinezen een nieuwe auto kochten. In totaal werden in China 21 miljoen nieuwe auto’s verkocht, maakte de Chinese vereniging voor personenauto’s PCA bekend. Dat waren er 7,5 procent minder dan 2018. In dat jaar kromp ’s werelds grootste automarkt voor het eerst in twintig jaar.
(bron: nieuws.nl)

 

Tagged: auto, auto's, besmettingen, chinees nieuwjaar, chinese auto, corona virus, frozen, hallstatt, ouwenahds dierenpark, reuzenpanda, Spotlight, wu wen, xing ya

Verder lezen

Menu