Stichting Meer dan Babi Pangang

Stichting Meer dan Babi Pangang is in 2018 opgericht. Met onze stichting bieden wij een platform waarbij het ontdekken, ontwikkelen, produceren, begeleiden en promoten van diverse creatievelingen, in de breedste zin van het woord, vanuit de Aziatische gemeenschap centraal staat.

Daaruit is de website meerdanbabipangang.nl uit voort gevloeid. De website toont de diversiteit van de Chinees-Indische gemeenschap in Nederland. Dit doen we door middel van het delen van persoonlijke verhalen uit het gedeelde verleden, ervaringen uit het heden en onze visie op de toekomst willen wij een breed publiek inzicht geven over de rijke culturen van deze gemeenschappen.

Waarom de Babi Pangang?

Naar onze mening staat de Babi Pangang symbool voor culturele diversiteit. Er zijn drie zeer specifieke culturen mee gemoeid. Het wordt gemaakt en geserveerd door de Chinezen, het wordt gegeten door de Nederlanders en het heeft een Indonesische naam. Het feit dat deze bijzondere samensmelting is ontstaan in Nederland maakt het een stukje Nederlands erfgoed. 

Samen met het publiek willen wij bijdragen aan het sterker zichtbaar maken van de Chinees Indische gemeenschap in het Nederlandse publieke domein en diens invloed op de Nederlandse samenleving.

De redactie

San Fu Maltha

San Fu Maltha

San Fu Maltha (1958) is een van de bedenkers van Meer Dan Babi Pangang. Opgegroeid met een Chinees-Indische moeder is voor hem belangrijk dat het Chinees-Indische erfgoed in Nederland onder de aandacht wordt gebracht.

San Fu is filmproducent en eigenaar van filmproductiemaatschappij Fu works. Als producent heeft hij meer dan dertig films gemaakt waaronder Zwartboek, Alles is liefde, Oorlogswinter, Tirza, het bombardement en Een Echter Vermeer. Hij is tevens verantwoordelijk voor een reeks documentaires. Ook is hij actief als distributeur met Periscoop Film.

In-Soo Radstake

In-Soo Radstake (Seoul, Zuid-Korea, 1979) is een van de oprichters van Stichting Meer Dan Babi Pangang en producent van diverse speelfilms, documentaires, televisieprogramma’s en theaterproducties. Tot het trackrecord behoren o.a. Het Geheim van de Hema, Hollandse Nieuwe, Made in Korea, Parradox, Het Bombardement, Carmen van het Noorden, De Meisjes van de Kapsalon en Trojaanse Wijven.

Radstake is daarnaast oprichter van Buddy Film Foundation, waarmee gevluchte filmprofessionals worden begeleid naar betaald werk in de Nederlandse av-sector. In-Soo vervult diverse bestuursfuncties en was zes jaar voorzitter van Aziatisch filmfestival CinemAsia.

 

 

Julie Ng

Samen met producenten In-Soo Radstake (In-Soo Productions) en San Fu Maltha (Fu Works) richtte Julie in 2016 Stichting Meer Dan Babi Pangang op. De stichting heeft als doel de Aziatische gemeenschap, in eerste instantie in Nederland, te promoten via creatieve culturele activiteiten door te opereren als platform en agentschap. Activiteiten zoals het maken van films en theaterproducties, het geven van voorlichting en lezingen, het uitgeven van boeken en verdere publicaties, voeren van campagnes, en promoten, ondersteunen en ontwikkelen van talent. Het eerste project wat vanuit de Stichting wordt geproduceerd is haar eerste documentaire Wij Zijn Meer Dan Babi Pangang.