Wie zijn wij

Meer dan Babi Pangang

Meer dan Babi Pangang toont de diversiteit van de Chinees-Indische gemeenschap in Nederland. Daarmee willen we achterhaalde stereotypen en clichés zoals ‘poepchinees’, ‘sambal bij’ en dat we honden en katten eten, doorbreken. Door middel van het delen van persoonlijke verhalen uit het gedeelde verleden, ervaringen uit het heden en onze visie op de toekomst willen wij een breed publiek inzicht geven over de rijke culturen van deze gemeenschappen. 

Waarom de Babi Pangang?

Naar onze mening staat de Babi Pangang symbool voor culturele diversiteit. Er zijn drie zeer specifieke culturen mee gemoeid. Het wordt gemaakt en geserveerd door de Chinezen, het wordt gegeten door de Nederlanders en het heeft een Indonesische naam. Het feit dat deze bijzondere samensmelting is ontstaan in Nederland maakt het een stukje Nederlands erfgoed. 

Samen met het publiek willen wij bijdragen aan het sterker zichtbaar maken van de Chinees Indische gemeenschap in het Nederlandse publieke domein en diens invloed op de Nederlandse samenleving.

Meer dan Babi Pangang

San Fu Maltha

Redactie

Julie Ng

Samen met producenten In-Soo Radstake (In-Soo Productions) en San Fu Maltha (Fu Works) richtte Julie in 2016 Stichting Meer Dan Babi Pangang op. De stichting heeft als doel de Aziatische gemeenschap, in eerste instantie in Nederland, te promoten via creatieve culturele activiteiten door te opereren als platform en agentschap. Activiteiten zoals het maken van films en theaterproducties, het geven van voorlichting en lezingen, het uitgeven van boeken en verdere publicaties, voeren van campagnes, en promoten, ondersteunen en ontwikkelen van talent. Het eerste project wat vanuit de Stichting wordt geproduceerd is haar eerste documentaire Wij Zijn Meer Dan Babi Pangang.

Instagram
LinkedIn

Mariska Snijdewind

Als dochter van een Chinees-Indonesische moeder en Nederlandse vader bleef de interesse in de Aziatische cultuur groot. Zelfs na een scriptie over de ‘attitude towards the Nederlands in post-colonial Indonesia’ bleef een hoop informatie hangen. Bij Meer Dan Babi Pangang kan ze dan ook haar telor kwijt en kan ze haar fascinatie met Azië en vooral over Jakarta delen. Bij vragen opmerking of suggesties kan je haar altijd mailen!

Instagram
LinkedIn
Menu