#Ontdek

Adoptiedrama ‘Blue Bayou’ nu te zien in de bioscoop

Geplaatst in: Column, Expressie, Film
Emmalie Ermstrang is journaliste bij Meer Dan Babi Pangang en daarnaast full time film- en muziekverslaafd. Zo nu en dan tipt ze een van haar vondsten. Deze week brengt ze je op de hoogte van een pijnlijk mooi gefilmde tranentrekker.

 

Synopsis: Het ontroerende en actuele verhaal van een Amerikaanse familie die vecht voor hun toekomst. Antonio LeBlanc (Justin Chon) is geadopteerd en van Koreaanse komaf. Hij is opgegroeid in een stadje gelegen bij de moerasgebieden van Louisiana. Antonio is getrouwd met Kathy (Alicia Vikander), de liefde van zijn leven, en tevens stiefvader van hun dochter Jessie. Hij werkt hard om zijn gezin een beter leven te kunnen bieden, maar moet ineens zijn verleden onder ogen komen als hij ontdekt dat hij gedeporteerd zou kunnen worden uit het enige land dat hij ooit zijn thuis genoemd heeft.

Achter de film: Justin Chon werkte vier jaar aan de film. Hij overlegde met vijf geadopteerden die kladversies lazen. Ze werden gedurende het hele schrijfproces geraadpleegd en Chon bracht honderden uren aan de telefoon met hen door. Toen hij de eerste montage had, vroeg hij aan enkele geadopteerden om feedback. Aan de hand van hun aantekeningen werd de montage aangepast en is het eindresultaat daarvan nu te zien op het witte doek.

‘Blue Bayou’ is nu te zien in de bioscoop.

Verder lezen

Erfgoed     Historie
Educate yourself

Fort Vredeburg: van koloniaal fort tot cultuur-ideologische bunker

Column

Column: Huid en sproeten bleken

Column     Historie

Column: Zijn herinneringen aan Indië betrouwbaar?