#Ontdek

K-pop: Nieuwe muziek van BTS, TAEMIN en andere artiesten

Geplaatst in: Expressie, Kunst, Muziek
Emmalie Ermstrang is journaliste bij Meer Dan Babi Pangang en daarnaast full time film- en muziekverslaafd. Zo nu en dan tipt ze een van haar vondsten. Deze week brengt ze je op de hoogte van alle coole tracks die er in K-pop land gedropt zijn in de afgelopen maand.

K-pop: meer een subcultuur dan simpelweg een genre. De afgelopen jaren maakte de internationale populariteit ervan een enorme groeispurt door. Zuid-Koreaanse muziek wordt gekenmerkt door choreografieën, rap, jarenlange training, epische music videos en enthousiaste fandoms. Elke maand kun je nieuwe content verwachten, zogeheten comebacks. Hier volgen er een aantal die jij niet mag missen!

Next Level – aespa

Een vrij kersverse girlgroup met een futuristische sound en stijl. De vier twintigers hebben elk ook hun eigen avatar, die je in elke music video ziet verschijnen. ‘Winx Club’, EDM, stevige bass en hip-hop verpakt in een enkeltje naar het universum. Veel nummers hebben ze nog niet op hun naam staan, maar elke track brengt je letterlijk naar een hoger level.

Advice – TAEMIN

Taemin is naast zijn carrière in de groep SHINEE ook actief als solo artiest. De muziek van Taemin is herkenbaar aan de duistere orgels en piano’s, meesterlijke choreografieën, verlaten landhuizen, wijn en killer vocals. Niet voor niets wordt hij ook wel eens de Michael Jackson van K-pop genoemd. Hij dropte een album bij wijze van een (tijdelijk) afscheid nu hij zijn dienstplicht gaat vervullen.

HAPPEN – Heize

De 29-jarige Heize is bekend als K-pop rapper, maar daarnaast is ze ook zangeres, songwriter, componist en producer. Haar hese stem herken je direct, net zoals de groovy flow van haar nummers.  Meer dan eens werden haar tracks super populair, waaronder ‘Round and Round’. Een hele bekende OST (original soundtrack) van de K-drama ‘Goblin’, een echte klassieker. Check hier de nieuwe EP van deze powervrouw.

FIRST – EVERGLOW

Deze zeskoppige meidengroep blaast je omver met avontuurlijke tracks. Je tuimelt als het ware door de music videos heen en je voelt je als een spion in een blockbuster film. Hoewel de groep nog maar zo’n drie jaar actief is, hebben ze al meerdere hits op hun naam staan. Denk aan ‘LA DI DA’ , ‘Bon Bon Chocolat’ en ‘DUN DUN’. Luister hier naar hun nieuwe EP.

Butter – BTS

Last, but not least: de nieuwe Engelstalige hit van BTS. Na hun single ‘Dynamite’, is ook ‘Butter’ hard op weg allerlei records te verbreken. De single bereikte het snelst meer dan 10 miljoen views in de geschiedenis van YouTube, en dat in slechts 13 minuten. Waar ‘Dynamite’ je deed denken aan de ‘70s, neemt deze zomerse hit je mee in de ‘80s. Get it, let it roll!

Verder lezen

Erfgoed

Theatervoorstelling ‘Nina Bobo: Siepa’ is een zoektocht van de derde generatie naar familieverdriet op Java

Erfgoed

Rotterdamse Indiëherdenking nodigt burgemeester Femke Halsema uit

Interviews     Film

Acteurs The Brothers Sun over Aziatische representatie in Netflix-serie: ‘Personages die op de eerste plaats echt menselijk zijn, in plaats van karikaturen’