De leukste Aziatische films op een rij

Geplaatst in: Cultuur
Foto: jeshoots.com

Door de Coronacrisis zijn de bioscopen dicht maar wij zetten voor jou de leukste Aziatische Netflixproducties op een rij. Netflix richt zich steeds meer op de Aziatische filmindustrie. Eind 2019 kondigde de streamingdienst aan de rechten van maar liefst zeventien Aziatische producties te hebben gekocht. Zet de popcorn maar vast klaar!

A Sun
Het is een macabere openingsscène: een afgehakte hand die langzaam in een kom noedelsoep zakt. Door die hand belandt de jonge A-Ho in de gevangenis. Vader A-Wen is zwaar teleurgesteld in zijn ontspoorde zoon en bant hem uit zijn leven. Hij vestigt zijn hoop op zijn oudste zoon A-Hao, een briljant student maar hij is ook depressief zonder dat iemand het doorheeft. Dan komt vader erachter dat A-Ho ook nog eens de vijftienjarige Xiao Yu zwanger heeft gemaakt, die door zijn vrouw als surrogaatdochter in huis is gehaald. Ondertussen probeert zijn vrouw de boel nog een beetje bij elkaar te houden.

De Taiwanese schrijver, regisseur en cameraman Mong-Hong Chung heeft met A Sun een gevoelig familiedrama gemaakt waarin een familie ondanks het drama in hun leven een onverwoestbare band heeft.

 

The Wandering Earth
The Wandering Earth is een Chinese sciencefictionfilm uit 2019, geregisseerd door Frant Gwo. De film is losjes gebaseerd op de gelijknamige roman van Liu Cixin. Het verhaal speelt zich af in de verre toekomst, wanneer de zon stervende is en de planeet Jupiter dreigt te botsen met de aarde gaan de wereldleiders samenwerken om de hun voortbestaan te waarborgen. Om de aarde te redden gaan een aantal astronauten de planeet uit het Zonnestelsel verplaatsen door middel van duizenden reusachtige raketmotoren aan een zijde van de planeet. Sinds de release op 6 februari vorig jaar bracht het in China bijna 550 miljoen euro in het laatje. Daarmee is de bioscoophit hard op weg de best bezochte film uit de geschiedenis van het land te worden.

 

 

Scissors Seven
You love it, or you hate it, de Chinese animatie-film Scissors Seven. Wie van absurde humor houdt, komt volledig aan zijn trekken. Scissor Seven vertelt het verhaal van Wu Liugi, die na een groot ongeluk probeert zijn geheugen terug te krijgen. Dat doet de jonge huurmoordenaar door opdrachten aan te nemen, missies die hij uitvoert om de aandacht van andere huurmoordenaars te krijgen.

De unieke combinatie van humor en actie wordt schitterend in beeld gebracht. De animatiestijl doet denken aan oude handgetekende series en films.

 

Queer Eye: We’re in Japan!
Queer Eye, ook wel bekend als Fab Five, bestaande uit Antoni Porowski (eten en wijn), Bobby Berk (interieur), Karamo Brown (cultuur), Jonathan Van Ness (verzorging) en Tan France (mode) weten door middel van openhartige gesprekken verschillende onderwerpen aan de kaak te stellen. Etniciteit, seksualiteit en opgroeien in conservatieve religieuze gemeenschappen, al deze zware onderwerpen worden met een flinke dosis humor en empathie benaderd en levert een feel good serie van de bovenste plank.

In de vierdelige special Queer Eye: We’re in Japan! zien we onder andere Kan die niet voor zijn homoseksualiteit durft uit te komen. Fab Five helpt hem de moed te vinden zijn vriend aan zijn familie voor te stellen. En Manga-kunstenares Kae werd in haar jeugd gepest. Met de steun van de jongens vindt ze de kracht om die negatieve energie achter zich te laten.

 

 

Verder lezen

Column     Film

Column: ‘Kleinkinderen van de Oost’ laat de impact van intergenerationeel trauma zien, en ik leer mijn cliënten de geur van kersenbloesem te herkennen

Culinair     Identiteit     Interviews

Chef Marc Tierolf: “Tegenwoordig wordt alles ‘indo-keuken’ genoemd”

Column

Column: De pauperisme-commissie en de positie van de armste Indo-Europeanen