#Podcast

Kijk nu: MDBP Podcast met journaliste Griselda Molemans

Geplaatst in: Identiteit, Interviews, Erfgoed
Foto: Joop Reijngoud (c)

In deze nieuwste aflevering van de Meer Dan Babi Pangang Podcast is  onderzoeksjournalist en documentairemaker Griselda Molemans te gast. De afgelopen jaren heeft ze het uitgebleven rechtsherstel voor de Indische gemeenschap tot speerpunt van haar research gemaakt.

Ze publiceerde twaalf non-fictie boeken, waaronder Opgevangen in andijvielucht, De vergeten krijgers en Levenslang oorlog; meerdere documentaires; en interviews en reportages (print, online, tv) in media in en buiten Nederland.

De aflevering is een boeiend gesprek over geld, bedrog door de Nederlandse staat, de Back Pay kwestie, Aziatische representatie en haar boek Opgevangen in Andijvielucht. Kijk hem hieronder (abonneer je op ons YouTube-kanaal) of luister hem via Spotify.

 

Meer dan Babi Pangang Podcast is dé nieuwe podcast in Nederland waarin de thema’s eten en identiteit vanuit de Aziatische keuken centraal staat. Kunstenaar Benjamin Li, filmproducent San Fu Malta en journalist Tenny Tenzer waren eerder te gast.

In de Meer Dan Babi Pangang Podcast maken presentatoren Julie Ng en In-Soo Radstake elke twee weken kennis met inspirerende Aziatische Nederlanders. Meer Dan Babi Pangang is een podcastserie waarbij eten de toegangspoort is om een gast en diens cultuur beter te leren kennen. In dit geval de onderbelichte en vaak onbekende Aziatische gemeenschap.

Griselda over de schulden van Indische en Molukse gezinnen

 

Om hun opgelegde schuld aan de Nederlandse staat terug te betalen moesten Indische Nederlanders in eerste instantie maar liefst 75% van hun netto inkomen afstaan.

 

De Nederlandse bevolking wist niet dat de Indische gemeenschap met een schuld werd opgezadeld door de Nederlandse staat en dat zij alles terugbetaalden. “Sommigen hebben hun hele leven lang terugbetaald”

Verder lezen

Column

Column: Brieven uit Japan

Column

Column: ‘Al dat verdriet, mevrouw’

Erfgoed

Ledendag Omroep Bersama in Zwolle

Menu