#podcast

MDBP Podcast met Fenmei Hu: “Ik wil niet meer dat Hanky Panky Shanghai wordt gezongen in de klas”

Geplaatst in: Identiteit, Interviews

In de Meer Dan Babi Pangang Podcast maken presentatoren Julie Ng en In-Soo Radstake elke twee weken kennis met inspirerende Aziatische Nederlanders. In deze aflevering kunstenares en cultureel ondernemer Fenmei Hu. Een gesprek over aanpassen in Nederland, Hanky Panky Shanghai en wat je zelf kunt doen aan een betere representatie. Dat en meer in deze nieuwe aflevering van de Meer Dan Babi Pangang Podcast. Ook op Spotify en Apple Podcasts.

Na haar studie aan de Academie voor de Beeldende Vorming in Amsterdam is Fenmei aan de slag gegaan als beeldend kunstenaar.  In 2009 richtte ze stichting ARTventure op en in 2011 zette ik de Chinese kunstenaarscollectief Studio Zi op. Sinds 2017 heeft Fenmei een vaste locatie aan de Diergaardesingel 101 nabij Rotterdam CS: Space101. Space101 is een mini cultureel centrum waar bezoekers worden ondergedompeld in allerlei facetten van Chinese cultuur.

 

Meer dan Babi Pangang Podcast is dé nieuwe podcast in Nederland waarin de thema’s eten en identiteit vanuit de Aziatische keuken centraal staat. Diverse gasten zijn al lang geweest, zoals onderzoeksjournalist Griselda Molemans, filmproducent San Fu Maltha, kunstenaar Benjamin Li, fotograaf Naomi van Heck, presentatrice Jet Sol , VCHO-directrice Liping Lin, oud-horecaondernemer Mr Choy en filmmaker Tenny Tenzer.

In de Meer Dan Babi Pangang Podcast maken presentatoren Julie Ng en In-Soo Radstake elke twee weken kennis met inspirerende Aziatische Nederlanders. Meer Dan Babi Pangang is een podcastserie waarbij eten de toegangspoort is om een gast en diens cultuur beter te leren kennen. In dit geval de onderbelichte en vaak onbekende Aziatische gemeenschap.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwe gasten en interessante verhalen.

“Het betere leven waar mijn ouders op hoopten is uitgelopen op een grote teleurstelling”

 

“Ik heb mijn ouders altijd verweten dat ze geen aandacht voor ons hadden door de zaak”

 

“Ik wil dat Hanky Panky Shanghai niet meer gezongen wordt op scholen”

Verder lezen

Identiteit     Film
Recensie

Moluks familiedrama ‘Pulang’: vergeet nooit je afkomst

Specerijen! Van Azië naar Amsterdam

Tentoonstelling Specerijen! Van Azië naar Amsterdam

Column

Column: Voormoeder of geen voormoeder?