Chef Eveline Wu krijgt eigen kookprogramma

Geplaatst in: Culinair
(still uit tv-promo)

De bekende Chinese horeca-onderneemster Eveline Wu is vsanaf 24 januari te zien op tv-zender 24Kitchen met haar eigen kookprogramma, genaamd Eveline’s Asian Streetfood. Wu heeft acht (!) restaurants, waaronder MOOD in Rotterdam, diverse MOOD’s in Eindhoven, maar ook het Chinees Paviljoen op Strijp-S. Op haar 15e kwam zij met haar familie naar Nederland en ze won onder andere goud met haar dessert tijdens het Wereldkampioenschap Asian Cuisine dat in 2016 in Rotterdam werd gehouden. Voor Meer Dan Babi Pangang gaf zij enkele jaren geleden een heuse babi pangang workshop.

 

In het programma zal zij elke werkdag laten zien hoe je binnen een kwartier een authentiek Aziatisch streetfood gerecht bereidt.

In het Eindhovens Dagblad zegt de altijd energieke Wu: ”
,,Dit was altijd al mijn droom: een eigen televisieprogramma. Ze hebben het de afgelopen jaren al meerdere keren gevraagd, maar ik had er geen tijd voor. Al mijn energie ging in mijn restaurants zitten.”  Dankzij de corona crisis was er ineens wél tijd: ”

“We hebben onlangs twintig afleveringen opgenomen, twee per dag. Daar waren we op een dag van acht uur ’s morgens tot acht uur ’s avonds druk mee. Zonder de coronasluiting van mijn restaurants was dit nooit gelukt. Dan had ik er geen tijd voor gehad.”

In het kookprogramma is er wekelijks een bekende Nederlander te gast. Op het programma staan onder meer Rico Verhoeven, Theo Maassen en Humberto Tan.

Eveline’s Asian Streetfood is vanaf maandag 24 januari 2022 elke werkdag om 18.00 uur te zien op het themakanaal 24Kitchen.

Verder lezen

Cultuur     theater

Theatervoorstelling East Side Story (ADAK) brengt Molukse geschiedenis tot leven in Schattenberg en Bovensmilde

Column

Column: Indische bijna-doodervaring

Erfgoed
Educate yourself

Zo verkochten Nederlands-Indië én Indonesië opium om oorlogen te financieren