Aziatisch filmfestival CinemAsia bedreigd in voortbestaan

Geplaatst in: Cultuur
CinemAsia Film Festival, sinds 2003 de toegangspoort tot Aziatische films en filmmakers in Nederland, verkeert in financiële nood. Door het verlies van haar vierjaarlijkse structurele subsidie is CinemAsia op zoek naar  €100.000,- om het festival te kunnen blijven organiseren. 

Daarom is er een crowdfundingcampagne gestart. Steun CinemAsia zodat zij de Aziatische stem in film en overige media kunnen blijven ontwikkelen; verhalenvertellers kunnen blijven trainen en via CinemAsia naar een zo breed mogelijk publiek kunnen brengen.

Het bestuur van CinemAsia zegt hierover op de website: “Het geld wordt gebruikt om in de komende jaren het team te betalen en ons kantoor te kunnen aanhouden. Daarnaast zorgt het ervoor dat we ons festival, het FilmLAB (waarin korte films van Aziatische makers worden gemaakt) en de educatieve programma’s kunnen voortzetten.

Indien wij dit bedrag niet weten te verzamelen, bestaat er de serieuze kans dat CinemAsia ophoudt te bestaan.

Alsjeblieft, help ons ons werk voort te zetten, zodat wij de Aziatische stem in film en overige media kunnen blijven ontwikkelen; verhalenvertellers kunnen blijven trainen en via CinemAsia naar een zo breed mogelijk publiek kunnen brengen.”

Je kunt het festival te steunen door naar de site te gaan van Voor De Kunst waar je een donatie kunt doen.

Verder lezen

Culinair     Interviews

Tokowijzer: over hoe wordt er in China gegeten…

Cultuur     Identiteit     Column     Recensies

Fenmei Hu: “Animal Crossing is hartstikke gaaf!”

Identiteit     Portret

Acteur Michael Schnörr: “Cultuur is slechts een aangeleerde gewoonte”

Menu