Erfgoed Brabant op zoek naar Chinese Brabanders!

Geplaatst in: Erfgoed, Artikelen

Erfgoed Brabant is op zoek naar Brabanders met een Chinese achtergrond die mee willen werken aan een interviewproject. Ze zijn dit project gestart naar aanleiding van de oproep van schrijver Pete Wu voor meer representatie van Nederlanders van Chinese komaf in media en geschiedschrijving. Die oproep deed hij onder andere in de podcast van Brabants Erfgoed. Met het project willen zij recht doen aan de veelzijdige geschiedenis van Brabant. De interviews verschijnen op de speciale website www.brabantserfgoed.nl. Op die website vind je verhalen over het Brabantse verleden en objecten uit collecties van erfgoedinstellingen.  

Mika Kraft van Erfgoed Brabant vertelt: “We zoeken dus Chinese Brabanders. We willen daarmee een kennismakingsgesprek aangaan waarin wij hen meer kunnen vertellen over het project, waarna men hopelijk besluit om mee te doen aan het project. Vervolgens nemen we een interview af waarin we ingaan op hoe je jezelf ziet, wat je ervaring is met Brabant en of je Chinese achtergrond daar een rol in speelt. Uiteraard is er ook controle: nadat het interview is uitgewerkt, leggen we het voor aan de geïnterviewde. Pas als die akkoord is zullen we het publiceren. Het verhaal wordt toegevoegd aan het Brabantse erfgoed, zoals dat op onze website te vinden is.”

De organisatie is op zoek naar mensen van alle leeftijden.

“Voor ons ben je een Brabander als je je zo voelt, als je er bent geboren en/of als je er hebt gewoond”, aldus Mika.

Interesse? Stuur een mail naar Mika Kraft (redactie@brabantserfgoed.nl)

Brabantserfgoed.nl is een initiatief van de stichting Erfgoed Brabant, het kennis- en expertisecentrum voor erfgoed in Brabant. Erfgoed Brabant ondersteunt en verbindt het erfgoedveld, onderwijs en beleidsmakers in het verkennen, behouden en doorgeven van het veelzijdige verhaal van Brabant en maakt dat verhaal vervolgens ook bekend bij het brede publiek. Dat doet Erfgoed Brabant niet alleen en daarom nodigt zij iedereen uit om eigen artikelen bij te dragen aan Brabantserfgoed.nl.

Verder lezen

Column

Column: De pauperisme-commissie en de positie van de armste Indo-Europeanen

Boeken     Column

Column: De eerste moderne Indische meisjesroman

Erfgoed     Historie
Educate yourself

Fort Vredeburg: van koloniaal fort tot cultuur-ideologische bunker