#Podcast

Kijk nu: MDBP Podcast #2 met Tenny Tenzer

Geplaatst in: Identiteit, Interviews
Foto: Joyce de Vries

In de tweede aflevering van de Meer Dan Babi Pangang Podcast is Tenny Tenzer te gast. Tenny (40) woont in Rotterdam en verdient zijn brood door fulltime verslaggeving te doen bij regionale zender Rijnmond. Een aantal jaren geleden heeft hij de docu-serie I.N.D.O. geregisseerd waarin hij op zoek gaat naar de culturele erfenis van Nederlands-Indië met een link naar Rotterdam. Daarnaast is hij voorzitter van het bestuur van Stichting Herdenking 15 augustus 1945 regio Rotterdam. Eerder verscheen dit interview met hem bij ons op de site.

Kijk hieronder naar het volledige gesprek. Onder de video kun je ook korte fragmenten bekijken. Ook kun je luisteren via o.a. Spotify. Abonneer je op ons YouTube-kanaal en volg ons via Instagram voor meer van deze content.

De Meer Dan Babi Pangang Podcast is een serie waarbij eten de toegangspoort vormt om een gast en diens cultuur beter te leren kennen. In dit geval de onderbelichte en vaak onbekende Aziatische gemeenschap. Presentatoren Julie Ng en In-Soo Radstake maken elke twee weken kennis met inspirerende Aziatische Nederlanders. Eten werkt als één van de belangrijkste culturele elementen die de identiteit van mensen en hun opvattingen over anderen structureren.

Live-show in Verhalenhuis Belvèdére

Een keer per maand is de podcast live te bezoeken in Verhalenhuis Belvèdére in Rotterdam. In de eerste aflevering was kunstenaar Benjamin Li te gast. Deze aflevering is via deze link terug te zien en te luisteren. Aankomende keer, op donderdag 9 oktober, is presentatrice Jet Sol te gast. De toegang is € 15,- inclusief een bijzondere maaltijd: een variatie op babi pangang. Kaarten kopen doe je via DEZE link.

Over de ontvangst van Indische Nederlanders in Nederland:

Tenny’s Duitse opa werd ineens staatsvijand:

“De Republiek Indonesië begint op 17 augustus1945”:

Verder lezen

Boeken     Column     Erfgoed

Column: Boekpresentatie van biografie ‘Louis Couperus, een verwende vagebond’

Column

Column: ‘Wat de Indische jongen kan als hij wil’, over de neiging om bij voorkeur ‘volbloed Europeanen’ aan te nemen’

Boeken     Expressie

Talkshow over Indische striptekenaars