#Podcast

KIJK NU: 1e Meer Dan Babi Pangang Podcast met Benjamin Li

Geplaatst in: Identiteit, Interviews

Daar is ie dan: de allereerste Meer Dan Babi Pangang Podcast! Presentatoren Julie Ng en In-Soo Radstake interviewen vanuit Verhalenhuis Belvèdére in Rotterdam niemand minder dan kunstenaar Benjamin Li. Voor de 35-jarige Benjamin Li vormt het Chinees-Indisch restaurant en de bijbehorende gerechten een belangrijke inspiratiebron. Li groeide op bij een Nederlandse pleegmoeder en probeert in zijn werk een inhaalslag te maken naar de Chinese cultuur. 

Kijk hieronder naar het volledige gesprek. Onder de video kun je ook korte fragmenten bekijken. Ook kun je luisteren via Spotify. Binnenkort ook via Apple Podcasts en Google Podcasts.

 

In de Meer Dan Babi Pangang Podcast maken presentatoren Julie Ng en In-Soo Radstake elke twee weken kennis met inspirerende Aziatische Nederlanders. Meer Dan Babi Pangang is een podcastserie waarbij eten de toegangspoort is om een gast en diens cultuur beter te leren kennen. In dit geval de onderbelichte en vaak onbekende Aziatische gemeenschap. Eten werkt als één van de belangrijkste culturele elementen die de identiteit van mensen en hun opvattingen over anderen structureren.

Benjamin kritisch op schrijver die 1200 Chinees-Indische restaurants fotografeerde

“Het is jammer dat Mark van Wonderen als een pseudo-expert zo vaak het podium krijgt.”

 

Benjamin over opgroeien bij een Nederlandse pleegmoeder.

“Ik denk dat ik ontworteld ben.”

 

Benjamin over racisme en discriminatie.

“In mijn vriendengroep werd ik gele genoemd. In die context was dat géén racisme.”

 

De podcast is te beluisteren en te zien via diverse social media platformen en elke twee weken tot en met eind 2021 wordt er een nieuwe aflevering gelanceerd.

Nu al beschikbaar via Amazon Music, PodcastAddict, PodChaser, Deezer, ListenNotes, PlayerFM en PodcastIndex.

Live shows in Verhalenhuis Belvèdere

Vanaf september is de podcast bovendien één keer per maand (elke tweede donderdag van de maand) bij te wonen als LIVE-SHOW bij Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam. Vanzelfsprekend mét eten: een authentieke Babi Pangang variant.

Data live-shows 2021

Donderdag 14 oktober van 19.00 tot 21.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur – kosten 15 euro per persoon.

Donderdag 11 november van 19.00 tot 21.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur – kosten 15 euro per persoon.

Donderdag 9 december van 19.00 tot 21.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur – kosten 15 euro per persoon.

Verder lezen

Column

Column: Het raadsel van de Atjeh-generaal Van Daalen

Boeken     Interviews

Herman Keppy vertelt in ‘Saparua, meisje’ de onderbelichte Molukse geschiedenis, waarbij hij misvattingen rechtzet en taboes doorbreekt

Interviews     theater

De Bananengeneratie houdt QiQi van Boheemen een spiegel voor, en dat is confronterend: ‘Ik wilde als wit gezien worden omdat ik me wit voelde’