Expositie: 111 jaar Chinese migratie en familieverhalen in Nederland

Geplaatst in: Cultuur, Erfgoed, Expressie

Met trots presenteren wij vanuit Stichting Meer Dan Babi Pangang, in samenwerking met Beeld en Geluid Den Haag en Verhalenhuis Belvédère onze allereerste expositie, genaamd EEN ZEE VAN GELUK – 111 JAAR CHINESE MIGRATIE EN FAMILIEVERHALEN IN NEDERLAND. Vanaf 1 februari aanstaande tot en met 22 april is deze te bezoeken in Den Haag. 

De nieuwjaarsviering is een van de belangrijkste Chinese festivals van het jaar. Een traditie waarin voorspoed en geluk een hoofdrol spelen. Ook in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam en andere Nederlandse steden vieren we dit met leeuwendansen, vuurwerk en lekker eten. Al 111 jaar zijn Chinezen vermengd met de Nederlandse samenleving. Ze kwamen van overzee niet alleen vanuit China maar ook uit Engeland, Hong Kong, Vietnam, Indonesië en Suriname.

Maar nog steeds bestaat er bij veel Nederlanders een vrij eenzijdig beeld van de Chinese cultuur in Nederland. Het Chin. Ind. Rest. is inmiddels officieel tot immaterieel erfgoed verklaard, maar wat weten we verder eigenlijk van deze Nederlanders?

De tentoonstelling EEN ZEE VAN GELUK 福 如東海 toont verhalen van Haagse families als Chang, Lau en Go.

Met foto’s en andere materialen uit het familiearchief ontstaat een beeld van inspirerende Chinese Nederlanders dat de  clichés ontstijgt. Over identiteit en trots en het belang van beeldvorming, rolmodellen en verhalen.

De prijs is inbegrepen bij het ticket van het museumbezoek!

EEN ZEE VAN GELUK 福 如東海 is een samenwerking tussen Beeld en Geluid Den HaagStichting Meer dan Babi Pangang en Verhalenhuis Belvédère en wordt ondersteund door VSB Fonds.

Verder lezen

Identiteit     Portret     Interviews

Michelle Tiu: “Zowel in China als in Nederland word ik gezien als een buitenlander”

Boeken     Cultuur     Identiteit     Interviews     Erfgoed     Artikelen

Indo-fotograaf Armando Ello: “Oorlogstrauma’s helen niet binnen één generatie”

Interviews

#gemeenteraadsverkiezingen

Papua-activist Julia Jouwe van BIJ1 Delft heeft strijden tegen onrecht in haar bloed zitten