#Ontdek

K-pop: Deze Zuid-Koreaanse tracks van de afgelopen maand wil jij niet missen!

Geplaatst in: Expressie, Muziek
Emmalie Ermstrang is journaliste bij Meer Dan Babi Pangang en daarnaast full time film- en muziekverslaafd. Zo nu en dan tipt ze een van haar vondsten. Deze week brengt ze je op de hoogte van alle coole tracks die er in K-pop land gedropt zijn in de afgelopen maand.

K-pop: meer een subcultuur dan simpelweg een genre. De afgelopen jaren maakte de internationale populariteit ervan een enorme groeispurt door. Zuid-Koreaanse muziek wordt gekenmerkt door choreografieën, rap, jarenlange training, epische music videos en enthousiaste fandoms. Elke maand kun je nieuwe content verwachten, zogeheten comebacks. Hier volgen er een aantal die jij niet mag missen!

Drunk-Dazed – ENHYPEN

 

Zomer vorig jaar ging in Zuid-Korea de talentenjacht ‘I-land’ van start met 23 kandidaten. Uiteindelijk werden er zeven winnaars bekend gemaakt, die samen de nieuwe K-pop groep ENHYPEN zouden vormen. Zes van de zeven leden werden gekozen door een wereldwijd publiek, de zevende door een jury. Wat is het resultaat? High pitched vocals die doen denken aan 5SOS, edgy visuals à la StrayKids en de mysterieuze verhaallijnen vol verborgen boodschappen – waar BTS ook om bekend staat – maken ENHYPEN een cinematic experience. Luister naar hun tweede mini-album, ‘Border: Carnival’.

You Make Me – Day6

 

K-pop is een overkoepelende term voor wel meer dan vijftig verschillende genres die in het Zuid-Koreaans uitgevoerd worden. Bubblegum pop, techno, funk, ballads, tropical house, jazz etc. De leden van Day6 schrijven zelf hun muziek en is daar voor alle rockliefhebbers die meer behoefte hebben aan een band, in plaats van choreografieën en rap. Coldplay in een ander jasje, met hier en daar een vleugje indie, grunge en ballad. Luister hier hun nieuwe album ‘The Book of Us: Negentropy – Chaos swallowed up in love.

We DO – SuperM

 

Prudential Corporation Asia (Prudential) werkte samen met de Zuid-Koreaanse groep SuperM om een ​​nieuwe campagne te lanceren – ‘We DO Well Together’ – om mensen in Azië aan te moedigen aandacht te besteden aan hun gezondheid en daar plezier in te hebben. SuperM is een groep die samengesteld is met artiesten uit andere succesvolle K-popgroepen onder hetzelfde label. Deze groep staat o.a. bekend om hun internationale karakter en grootse optredens. Als je de wereldhit ‘Dynamite’ van BTS een goed nummer vond, valt deze Engelstalige track je vast ook in de smaak. Een flinke dosis jaren ’70 met funky gitaar, Michael Jackson moves en bootcuts, gecombineerd met de hoge synth, kleurrijke visuals en rap van K-pop.

In the morning – ITZY

 

De meidengroep ITZY telt vijf leden en is pas zo’n drie jaar actief, ook wel bekend als een rookie group. Toch wist het vijftal al snel verschillende awards en hoge rankings op lijsten als Billboard en World Digital Song Sales binnen te halen. Hun hits bevatten elementen uit EDM-subgenres, zoals future house en bass house en is gemixt met popinvloeden. De musicvideo’s stralen badass girlpower uit en elk shot is een feesje voor alle fashiongoeroes onder ons. Beluister hun vierde EP, ‘GUESS WHO’.

Last Dance – (G)I-DLE

 

Ook (G)I-DLE is nog een vrij nieuwe girlgroup. Het zestal debuteerde in 2018 en heeft roots in China, Taiwan, Thailand en Zuid-Korea. De groep staat erom bekend hun eigen muziek te schrijven en te produceren en voornamelijk vrouwelijke fans te hebben, wat hen onderscheidend en stereotype doorbrekend maakt. Het genre waarin ze zingen varieert van moombahton trap tot urban hip-hop en boom bap. Met hun nieuwe single ‘Last Dance’ trakteren ze je op prachtige dark academia jurken, vingervlugge rap, glasheldere vocals en fantasy achtige visuals.

Verder lezen

Film

CinemAsia Film Festival bestaat 20 jaar: 6 (nieuwe) filmtips

Cultuur

Tentoonstelling ‘Menyala’ laat Molukse geschiedenis en veerkracht zien, én helpt jonge Molukkers die op zoek zijn naar hun roots

Column

Column: De onafhankelijkheid van Indonesië heeft ons niet verlost van het koloniale apartheidstrauma