Leeuwendans krijgt hoofdrol in film Kung Fu Leeuw

Geplaatst in: Film
flinck film

Vanaf 16 februari is de coming-of-age film Kung Fu Leeuw in de bioscoop te zien. Een Chinese leeuw bestaat uit twee dansers. De één beweegt de kop, de ander de achterkant. Ze voelen elkaar feilloos aan. Maar wat nu als de achterkant aan kop wil gaan? Kung Fu Leeuw gaat over zo’n strijd binnen en buiten het leeuwenpak. 

De 14-jarige Jimmy is fanatiek, sterk en een van de beste kung fu-leerlingen van zijn school. Als de selectie van het nieuwe leeuwendansteam wordt samengesteld, ziet Jimmy zijn droom om in de leeuwenkop te dansen uiteenvallen. Zijn sifu (leermeester) kiest nieuwkomer Li Jié met zijn indrukwekkende martial arts-sprongen voor in de leeuwenkop en zet Jimmy in de achterkant. Jimmy durft niet tegen de wens van zijn sifu in te gaan, maar is vastberaden om zijn plek te heroveren. Alleen, om dat te kunnen, moet hij eerst zijn jaloezie overwinnen…

Tekst gaat verder onder de video

De regie en het scenario waren in handen van Froukje Tan. Zij was eerder te gast bij de podcast van Meer dan Babi Pangang. Hierin sprak zij onder meer over de film en haar Indische familiegeschiedenis.

Verder lezen

Interviews
#gemeenteraadsverkiezingen

Papua-activist Julia Jouwe van BIJ1 Delft heeft strijden tegen onrecht in haar bloed zitten

Boeken     Column     Historie

Drie tips om meer te weten te komen over je KNIL-(voor)vader

Boeken     Erfgoed

5 leestips voor deze zomer van columnist Vilan van de Loo