#Ontdek

Podcasts: Laat je uitdagen en leer meer over Azië

Geplaatst in: Artikelen, Recensies, Eten
Emmalie Ermstrang is journaliste bij Meer Dan Babi Pangang en daarnaast full time film- en muziekverslaafd. Zo nu en dan tipt ze een van haar vondsten. Deze week zet ze een aantal interessante podcasts op een rijtje die je perspectief op de wereld zullen verrijken.

Bijna de helft van alle Nederlanders luistert wekelijks naar een podcast. Het populaire medium is een soort radioprogramma dat je altijd en overal kunt beluisteren. Een podcast beluisteren kost je meer moeite dan het luisteren naar muziek, maar je hoeft je er weer minder voor in te spannen dan bij het lezen van een boek. Bovendien kun jij je op een vermakelijke manier verdiepen in een onderwerp naar keuze. Hier volgt een lijstje met opties die je meer vertellen over alles in en rond Azië.

Millennials in Azië

De Vlaamse Lucas de Man is regisseur, acteur en conceptontwikkelaar. Eén van zijn projecten is de lecture performance ’De Man in Azië’, waarin hij je vertelt over de ontmoetingen met millennials in Tokyo, Seoul, Singapore, Shenzhen, Hong Kong en Taipei. In deze podcast door Pakhuis de Zwijger vertelt hij over zijn ontdekkingen en ervaringen. In hoeverre kijken wij in het Westen nog steeds met een koloniaal perspectief naar Azië, terwijl we eigenlijk veel meer gemeen blijken te hebben dan we zelf denken?

 

Chinese culinaire hoogstandjes

Dim sum is een van de hoekstenen van de Chinese keuken. Culinair fanaten Jonas Nouwen en Jeroen Doucet gaan op onderzoek uit in de wereld van dit heerlijke gerecht. Het duo geeft je verschillende recepten en tipt waar je de beste dim sum kunt krijgen. De podcast is geschikt voor iedereen die een band heeft met lekker eten, van beginnende thuiskok tot culinair genie. Om je vingers bij af te likken!

Het leven van een K-pop idol

Idols overdag, podcast hosts in de late uurtjes. Beroemdheden Peniel (BtoB), BM (KARD) en Ashley Choi praten met hun gasten over de ups en downs van de entertainmentindustrie, liefde, volwassen worden en nog veel meer onderwerpen die spelen in hun dagelijks leven. Deze keer gaan ze in gesprek met Jackson Wang (Got7). Artiest bekend in de K-pop wereld, roots in China en dromen in het Westen. Jackson neemt je mee in zijn leven. Van het moment dat hij op zijn 16e naar Zuid-Korea kwam om idol te worden tot zijn plannen om met zijn ouders terug te verhuizen naar Beijing. Je kunt de podcast ook bekijken met beeld op YouTube. Of heb je zin in een van de andere podcastseries door andere K-pop idols? Bezoek de website van DIVE Studios.

 

Racisme ten tijde van COVID-19

‘Damn, honey’ is een toegankelijk feministisch platform, opgericht door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. In hun tweewekelijkse podcast nemen ze hun luisteraars mee in hun eigen zoektocht naar wat (intersectioneel) feminisme voor hen betekent. In deze aflevering praten ze met Sioejeng Tsao, activist en kunstenaar. Ze is een Chinese Nederlander en heeft van jongs af aan te maken met racisme. In deze aflevering praat het duo met Sioejeng over haar ervaringen, haar activisme, haar kunst én over luisteren naar elkaar.

Studeren in Zuid-Korea

‘Korea here we come’ is geboren uit het idee om jongeren meer te verbinden met de wonderlijke verhalen die Aziatische culturen te bieden hebben. In dit geval: drie jonge journalisten met een vurige passie voor Zuid-Korea! Zij besloten samen een cross mediale serie op te zetten, die kijkers en luisteraars meeneemt op reis door dit bijzondere land. Je kunt het team ook vinden in het Hendrick Hamel museum vinden, waar ze je via een audiotour meenemen op de reis van de Nederlander die Korea in kaart bracht. In deze aflevering van hun podcastserie praten ze over Zuid-Koreaanse films, studeren in Seoul en het leren van de taal.

Verder lezen

Column

Column: Wat een foto vertelt over het leven van meneer en mevrouw Soesman, werkzaam als administrateur en vroedvrouw

Artikelen

Op de dag van de Morgenster herdenkt West-Papua de beloofde onafhankelijkheid die nooit kwam

Boeken     Column     Erfgoed

Column: Boekpresentatie van biografie ‘Louis Couperus, een verwende vagebond’