Talenttraject: schrijvers/scenaristen voor films en series gezocht die diversiteit van Nederland weerspiegelen

Geplaatst in: Cultuur, Expressie, Film
In januari 2024 start in Rotterdam een ontwikkeltraject gericht op schrijvers en ideeën die de diversiteit van pluriform Nederland weerspiegelen. In drie verschillende samengestelde writers’ rooms werken 12 uitverkoren schrijvers aan plannen voor films en series.

Met dit innovatieve (pilot) project krijgen getalenteerde schrijvers met verschillende achtergronden de kans hun plannen te ontwikkelen, met als doel ze onder te brengen bij producenten, omroepen of streamers. Ook wil de organisatie de infrastructuur voor schrijvers in Rotterdam duurzaam versterken. Rotterdam is dan ook de stad waar de drie rooms hun basis hebben. Gaandeweg het talenttraject wordt middels publieke table reads een dialoog met een beoogd publiek en de filmsector gestart.

Meedoen is gratis. Voor de schrijftalenten is gedurende 6-9 maanden een beurs beschikbaar. Daarnaast zullen verschillende workshops en presentaties toegankelijk zijn voor een bredere groep makers in Rotterdam. De 3 trajecten zijn:

  • Series: werken aan eigen plannen voor series en opdrachten van buiten.
  • Speelfilms: werken aan eigen speelfilm plannen.
  • Crossover: voor makers en ideeën die niet in bovengenoemde trajecten passen.

Ben jij een van de (Aziatische) talenten? Aanmelden kan via de website van Rotterdam Writers’ Rooms. De deadline voor de eerste ronde is 5 november 2023.

Verder lezen

Erfgoed     Historie
Educate yourself

Zien: kerstmis in Nederlands-Indië

Boeken     Column     Erfgoed

Column: Boekpresentatie van biografie ‘Louis Couperus, een verwende vagebond’

Historie
Educate yourself

Dit heeft het Nederlandse kolonialisme met de nieuwe Indonesische hoofdstad te maken