Update: zoektocht naar stamceldonor Eduard Tee geslaagd!

Geplaatst in: Identiteit, Artikelen
privéarchief: Eduard Tee met zijn kinderen in het ziekenhuis

Afgelopen zomer plaatsten we op onze website en social media kanalen een oproep voor Eduard Tee, de man die een tijdje terug op social media een noodkreet plaatste, omdat hij op zoek was naar een stamceldonor. Door een bloedziekte had hij heel snel stamcellen nodig. Het probleem is dat er – in het algemeen – te weinig donoren zijn van en voor mensen met een niet-westerse achtergrond. In het geval van Eduard een Chinees-Indisch-Indonesische achtergrond.

Gelukkig bleek Eduards broertje een match en kon hij donor worden. De transplantatie vond half oktober plaats en was succesvol. Afgelopen maandag mocht Eduard naar huis nadat hij maanden noodgedwongen in het ziekenhuis lag. Eduard is er nog niet. Wekelijks moet hij op controle komen en bloedonderzoeken ondergaan. Maar het begin naar herstel is er!

Voordat Eduard wist dat zijn broertje een match was, had hij regelmatig contact met Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren.

Matchis laat ons weten dat ze een opvallende stijging van aanmeldingen zagen van mensen met een Aziatische achtergrond. Goed nieuws voor alle mensen die in de toekomst stamceldonatie nodig hebben en hiermee gered kunnen worden. Voor Eduard is het gelukkig niet meer nodig.

Het interview dat wij met hem in augustus hielden kun je hier lezen.

 

Verder lezen

Boeken

Boekentip: Het dossier van de drakendoder

Culinair     Column     Eten     Recepten

Chef Sylvana: “Wie hier in Nederland nasi zegt, bedoelt nasi goreng in Indonesië”

Culinair     Identiteit     Interviews

Chef Marc Tierolf: “Tegenwoordig wordt alles ‘indo-keuken’ genoemd”

Menu