Help Werkgroep ’72 geld inzamelen voor lokale bevolking Jakarta

Geplaatst in: Identiteit, Reportage
Foto: Hulppakketten voor mensen in Jakarta

Het gaat niet goed in Jakarta ten aanzien van corona. De situatie is daar zeer ernstig en nergens ter wereld lopen de besmettingen zo snel op als in Indonesië. Werkgroep’72 is daarom een GoFundMe-campagne gestart om mensen te helpen, zoals zij eerder al deden door het uitdelen van Sembako-pakketten. Wij besteedden hier vorig jaar ook aandacht aan op deze site. Nu wordt er gezocht naar € 10.000,- waarvan inmiddels al meer dan de helft is opgehaald.

Na de redelijke stabiliteit vanaf februari dit jaar, is het aantal besmettingen sinds juni drastisch toegenomen o.a. door de zeer besmettelijke Delta-variant. Nu, half juli, zijn er alleen al in Jakarta al meer dan 50.000 besmettingen. We kennen allemaal de beelden van ziekenhuizen die overvol liggen, afgesloten wegen door roadblocks, mensen die op de gangen of zelf op de stoep voor het ziekenhuis liggen. Verhalen van mensen die niet meer opgenomen kunnen worden in het ziekenhuis en uiteindelijk door gebrek aan zorg komen te overlijden.

Voor de organisaties die de kansarmen en zieken helpen en die afhankelijk zijn van liefdadigheid zijn het nog zwaardere tijden. Inkomsten zijn er nu nauwelijks en de mensen die zij helpen, hebben nog meer hulp nodig omdat zij daar zelf niet in kunnen voorzien.

Daarom zet vrijwilligersorganisatie Werkgroep’72 voor deze lokale organisaties (yayasans) een GoFundMe-actie op, om mensen daar te helpen deze moeilijke tijden door te komen.
Afgelopen week is er geïnventariseerd wat nodig is en hiermee is de volgende lijst opgesteld:

1. Medische beschermmiddelen zoals mondmaskers, handschoenen, desinfectiemiddelen enz.;
2. De basis voedingsmiddelen en gezonde voeding om de weerstand van bewoners en familieleden te verhogen;
3. Aanschaf van vitaminen. Vitaminen zijn voor veel mensen in Indonesië erg duur en velen hebben een gebrek aan vitaminen, waardoor hun weerstand minder goed is en meer vatbaar zijn voor Covid-19;
4. Digitale apparaten als tablets. Kinderen krijgen al vanaf maart 2020 online-onderwijs en vaak moeten zij met z’n drieën of vieren op één telefoon de lessen volgen. De onderwijsachterstand van de kinderen is enorm en dit heeft grote impact op hun latere ontwikkeling.

Alle financiële steun en hulp die geboden kan worden om deze vier noodzakelijke middelen te kunnen verstrekken is dan ook van harte welkom. Dus, wil je helpen?

Doneren kan HIER en wat ook helpt is om het bericht zo veel mogelijk te verspreiden.

Onder: foto’s (van Kai-Yin Or) van vrijwilligers die hulppakketten samenstellen en afleveren.

Verder lezen

Erfgoed

Column Vilan van de Loo: “Elke ziekte eindigt”

Identiteit     Interviews

Jason Keizer: “Er wordt zo weinig over het koloniale verleden gesproken”

Boeken

Boekentip: Het dossier van de drakendoder

Menu