#Podcast

Kunstenaar Benjamin Li eerste gast Meer Dan Babi Pangang Podcast

Geplaatst in: Identiteit, Artikelen
Foto: privé-archief Benjamin

Verheugd zijn wij dat de Rotterdamse kunstenaar Benjamin Li (1985) onze állereerste live-gast is bij de aftrap van onze Meer Dan Babi Pangang Podcast Live Show. Deze vindt aanstaande donderdag plaats in Verhalenhuis Belvèdére in Rotterdam. Natuurlijk gaan we in de podcast nader kennis met hem maken, maar om jullie een idee te geven van wie hij is doen we hier een korte introductie.

Benjamin studeerde fotografie (BA) aan de Willem de Kooning Academie en Media Design (MA) aan het Piet Zwart Instituut. De thema’s waar hij mee werkt zijn identiteit, cultureel erfgoed, integratie en een gevoel van thuis. Niet geheel onbegrijpelijk als je van hem hier naar vraagt:

“Toen ik een paar weken oud was hebben mijn Chinese ouders mij weggegeven aan een Nederlandse pleegmoeder. Feitelijk kampt ik met dezelfde vragen als een geadopteerde. Ik ben ontworteld; ik spreek heel gebrekkig Chinees en  ben niet bekend met de Chinese culturele gebruiken. Ik mis vaak bepaalde emoties of dat ik bepaalde gebaren niet herken. Toen ik jong was had ik een afstandelijke relatie met mijn Chinese ouders, inmiddels is dat beter.”

In het tweede jaar van zijn opleiding ontdekte hij wat hij écht wilde maken. Het was zijn ‘Yellow’ serie dat een eyeopener voor hem vormde. “Toen wist ik: dit is wat ik wil maken. Ik hou van simpele dingen. Mijn sterkste werk vind ik de foto waarop ik de kleurenstrip vast heb. (zie hieronder). Niet heel stevig, maar wel duidelijk speel met de kleuren zwart, wit en geel. Waardoor duidelijk wordt dat ‘geel’ ook maar een rare kwalificatie is.”

Aankomende donderdag kun jij live aanwezig zijn bij de opnamen van de Meer Dan Babi Pangang Podcast Live Show. Hierbij mag eten natuurlijk niet ontbreken. Koop hier je kaartje voor toegang, inclusief maaltijd (ook vegetarisch!). Na donderdag is de podcast terug te zien en te luisteren via ons YouTube-kanaal (abonneer hier) en via diverse platformen als iTunes en Spotify.

 

 

Verder lezen

Historie
Educate yourself

Zien: Bloedige en langlopende Atjehoorlog (1873-1904) in 5 foto’s

Boeken     Expressie

Talkshow over Indische striptekenaars

Column

Column: De onafhankelijkheid van Indonesië heeft ons niet verlost van het koloniale apartheidstrauma