Lezing Indië NEXT: vrouwenkracht toen en nu in Nederland en Indonesië

Geplaatst in: Historie
Indisch Herinneringscentrum
Op zaterdag 9 maart van 14:00-17:00 vindt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) de lezing Indië NEXT plaats over vrouwenkracht in Nederland en Indonesië.

In Nederland genieten vrouwen van meer vrijheid, toch ervaren zij nog steeds ongelijkheid. Hoe was dit vroeger, in voormalig Nederlands-Indië en Indonesië? We gaan dieper in op de vrouwenbeweging in voormalig Nederlands-Indië, Nederland en Indonesië, evenals op de invloedrijke figuren die daarbij betrokken waren.  Hoe relevant zijn deze bewegingen uit het verleden in het heden en wat betekent women empowerment voor de vrouwen van vandaag?

Kom naar de Openbare Bibliotheek Amsterdam voor een veelzijdig programma met lezingen, interactieve gesprekken, muziek, dans en spoken word. Met o.a. een videoportret van de jonge Indonesische feministische moslimschrijfster Kalis Mardiasih, Lara Nuberg, Feba Sukmana, Nancy Jouwe, Tieka Masfar, Julia Jouwe, Melissa Knollenburg en The Domiknow. De presentatie is in handen van Yulia Pattopang en Marischka Verbeek.

Reguliere tickets kosten €7,50 regulier, mensen met een OBA-pas, stadspas of leden van het Indisch Herinneringscentrum betalen €3,75.

Indië NEXT is een samenwerking van het Indisch Herinneringscentrum, de Openbare Bibliotheek Amsterdam en Pan Asian Collective en vervangt het jaarlijkse programma ‘Indiëlezing’.

Verder lezen

Erfgoed

Column: Nederland wilde bevrijd zijn, maar kon niet inzien dat de gekoloniseerden daar ook naar streefden

Boeken     Interviews
Educate yourself

Oud-correspondent Wilma van der Maten schreef boek over vergeten (Indische) Nederlanders in Indonesië: ‘Ze bleven in een vijandig land achter’

Column

Column: Kapitein der Chinezen vormde schakel tussen gouvernement en Chinese gemeenschap