Tentoonstelling: “Koppelteken refereert naar onze culturele identiteit. We zijn niet het ene, maar ook niet het andere.”

Geplaatst in: Cultuur, Expressie
campagnebeeld 'Koppelteken'

Hoe is het om met een Chinese achtergrond je weg in Nederland te vinden? De ouders van Lok-Yin Lau kwamen in de jaren zeventig vanuit Hongkong naar Nederland. Lok-Yin groeide op in Apeldoorn op een school waar ze het enige Chinese meisje was. Haar hele leven heeft ze al te maken met vooroordelen, racistische opmerkingen of ‘grappig’ bedoelde opmerkingen. Op de multidisciplinaire tentoonstelling ‘Koppelteken’ laten jonge kunstenaars met verschillende achtergronden zien hoe zij navigeren binnen de Nederlandse samenleving.

Samen met Faye Cheng en Mandy Cheng organiseert zij deze expositie die te zien is in de Rotterdamse kunstgalerie SPACE101 van kunstenares Fen Mei Hu.

Lok-Yin: “Koppelteken’ refereert naar onze culturele identiteit. We zijn niet het ene, maar ook niet het andere.”

Lok-Yin Lau: “Zolang je niet iemand bent die buiten de Nederlandse culturele norm valt, weet je niet hoe iemand dat ervaart. In deze tentoonstelling willen wij dat ‘people of colour’ hun eigen verhaal en ervaringen kunnen delen. Ons doel is om bezoekers bewust te laten maken van het feit dat iemands culturele achtergrond hen niet definieert, het is slechts een deel van wie zij zijn als individu.”

De Koppelteken-expositie begint op aankomende woensdag (9 september) met een openingsevenement vanaf 19:00. Alle  deelnemers zullen hier worden geïntroduceerd. Vervolgens wordt er vanaf 10 september tot 17 oktober om de drie dagen een nieuw project getoond.

Voor meer informatie klik op deze link.

 

 

Verder lezen

Maureen en kids
Column     Identiteit

Taiwanezen zeggen geen nee

Column

Column: “Juist in de toko blijf ik graag wat hangen”

Identiteit     Artikelen     Erfgoed     Artikelen

SIGE: voor iedereen die nieuwsgierig is naar zijn Indische roots