Moederland Collectief bij Indo Business Club in Alkmaar

Geplaatst in: Identiteit, Kunst

Op 4 oktober organiseert Indo Business Club Event een bijeenkomst met Moederland Collectief in Spotlight Alkmaar. Tijdens deze avond staan zeven kunstenaars met een gemeenschappelijke achtergrond en geschiedenis centraal. Hun roots liggen in Nederlands-Indië, Indonesië, de Molukken en Nederland.

De kunstenaars Aura Op den Camp, Armando Ello, Ben Manusama, Dominique Latoel, Gijs Verschoor, Ingrid van der Hoeven en Shelly Lapré vormen samen het Moederland Collectief. In hun kunst staat dekolonisatie en identiteit centraal. Op deze avond vertellen zij wat hen inspireert en hoe het collectief tot stand is gekomen.

Ook de zakelijke aspecten komen aan bod. Voor de expositie is een crowdfunding gestart en ze zullen hierover meer vertellen tijdens de bijeenkomst. Vanaf 29 oktober tot en met 27 november is de kunst van Moederland ook te zien bij Pulchri Studio in Den Haag.

Programma:
17.00 -17.30 Inloop, aanvang borrel
17.30 -17.45 Welkom door bestuur Indo Business Club en mededelingen
17.45 -18.45 Presentatie van het Moederland Collectief
19.00 – 21.00 Rijsttafel buffet door Ropaja Catering

Kosten: €52,50 inclusief Indisch rijsttafelbuffet, snacks en drankjes naar keuze (geen buitenlands gedestilleerd). Tickets zijn op de website verkrijgbaar.

Verder lezen

Column

Column: Bestaan er ook inheemse voorvaders?

Column

Column: Comité Indië Weerbaar in Nederland

Film

Leeuwendans krijgt hoofdrol in film Kung Fu Leeuw