#Podcast

Vanavond San Fu Maltha te gast in de MDBP-Podcast Liveshow

Geplaatst in: Identiteit, Artikelen
FOTO: (C) MAARTEN CORBIJN / CORBINO

In de tweede editie van de MEER DAN BABI PANGANG PODCAST LIVE SHOW is vanavond filmproducent San Fu Maltha te gast. Hij is bekend van films als Zwartboek, Oorlogswinter, Alles is Liefde en zeer recent de documentaire ENNIO over de beroemde filmcomponist Ennio Morricone. De liveshow vindt plaats in Verhalenhuis Belvèdére in Rotterdam. 

De Meer Dan Babi Pangang Podcast is een serie waarbij eten de toegangspoort vormt om een gast en diens cultuur beter te leren kennen. In dit geval de onderbelichte en vaak onbekende Aziatische gemeenschap. Presentatoren Julie Ng en In-Soo Radstake maken elke twee weken kennis met inspirerende Aziatische Nederlanders. Eten werkt als één van de belangrijkste culturele elementen die de identiteit van mensen en hun opvattingen over anderen structureren. Eerder waren kunstenaar Benjamin Li en journalist Tenny Tenzer te gast.

San Fu Maltha groeide op als kind van een Nederlandse vader en een Chinees-Indonesische moeder en heeft zich de afgelopen jaren op verschillende manieren ingezet voor de brede Indische gemeenschap in Nederland. Zo is hij hoofdredacteur van de PINDAH*, de glossy met een Nederlands-Indisch tintje en oprichter van Omroep Bersama, dat afgelopen jaar probeerde om in het Nederlandse publieke omroepbestel te komen.

Maltha: “Omroep Bersama is een initiatief van een betrokken groep mensen behorende tot de Nederlands-Indische gemeenschap. Doel van de vereniging Omroep Bersama is het Nederlands-Indisch cultureel erfgoed te behouden, te verdiepen en te verspreiden. Het is géén politieke, noch religieuze vereniging. Het is een moderne, culturele vereniging, gericht op alle mensen in Nederland die te maken hebben gehad met of iets zouden moeten weten van onze 500 jaar lange geschiedenis in voormalig Nederlands-Indië en Nederland. Ons gezamenlijk cultureel erfgoed is wat ons samenbrengt.”

Hoewel er veel over San Fu Maltha bekend is ten aanzien van zijn werk als filmproducent en hij veel verhalen van anderen naar de voorgrond heeft weten te brengen, is zijn éigen Indische verhaal veel minder bekend. Vanavond is hij te gast om vooral daarover te praten.

Uiteraard is er ook eten, chef Jinai Looi (binnenkort ook te gast in de podcast) zal een variatie maken op het bekende babi pangang gerecht! Dus, kom vooral langs vanavond in Verhalenhuis Belvèdére!

donderdag 14 oktober 19 – 21 uur, inloop vanaf 18.30 uur.

Kosten:
15 euro per persoon, reserveren kan via deze link.

 

Verder lezen

Erfgoed     Historie
Educate yourself

Fort Vredeburg: van koloniaal fort tot cultuur-ideologische bunker

Cultuur

Tentoonstelling ‘Menyala’ laat Molukse geschiedenis en veerkracht zien, én helpt jonge Molukkers die op zoek zijn naar hun roots

Interviews

13 vragen over de rol van China in de oorlog in Oekraïne